Kompostiranje v kompostniku

 

Poleg visokih gred izdelujemo tudi lesene kompostnike, ki so narejeni iz smrekovega lesa in impregnirani z BIO raztopino.

V gospodinjstvu in okoli hiše se nam nabere veliko različnih odpadkov, ki jih je treba na nek način pospraviti. S kompostiranjem lahko vse te odpadke izkoristimo, saj po določenem času nastane odlično organsko gnojilo, ki ga uporabimo na vrtu ali visokih gredah. Za boljše kompostiranje priporočamo BIO OGLJE, ki ga zmerno dodajamo kompostu.
Pri lesenem kompostniku je velik problem vzdržljivost lesa, saj je ta navadno zunaj na udaru vseh vremenskih razmer, kot so : veter, dež , sonce…, zato mi les za kompostnike impregniramo s potapljanjem za 24 ur v raztopino SILVANOLIN, ki les zaščiti proti škodljivcem, lesni gobi in termitom.
SILVANOLIN ima certifikat ekološke neoporečnosti.

Kompostiranje za zahtevnejše

Za hitrejše kompostiranje odpadkov smo naredili lesen vrtljiv kompostnik. Poznamo tudi kovinskega,ki ima dvojno steno in ga imenujemo izotermičen. Zaradi dvojne stene je v njem povišana temperatura in posledično je kompostiranje hitrejše in kvalitetnejše.
Pri lesenem kompostniku pa ugodno temperaturo dosežemo zaradi dobre izolativnosti lesa. In spet smo pri hitrejšem in kvalitetnejšem kompostiranju.
Pri vsakem odlaganju odpadkov zavrtimo kompostnik. S tem dosežemo optimalno mešanje odpadkov in s tem dobre kemične reakcije. Priporočljivo je dodajati bio oglje, ki se pri vrtenju lepo meša z vsebino kompostnika.
PS. Bio oglje je priporočljivo dodajati , v slojih, tudi pri klasičnem kompostiranju.

Cenik kompostnikov

 

 Cena brez DDVCena z DDV

Kompostnik s pokrovom

100 cm x 95 cm x 90 cm

115,00€140,30€

Mali kompostnik s pokrovom

60 cm x 65 cm  x 80 cm

90,00€
109,80€